dzieki kolego ze tez to zauwazyles
jestem ciekaw jak tam wyglada plaza i ... wspolczuje tym wypoczywajacym
tylko zal ze nikt tego nie jest w stanie ... wyprostowac
dopuki ... cos sie nie wydarzy a wtedy ... sorry winetou
[ Dodano: Pon Maj 12, 2008 9:34 pm ] a mam jeszcze pytanko
czy w najlepszym wopr w kraju dalej szkoli sie ratownikow wodnych
o ile mi wiadomo od 2000 roku obowiazuje stopien ratownika wopr
no ale ... co tam dla malolata
jak tam niebyles to sie niewypowiadaj , plaża jest dobrze strzeżona były już kilkanaście akcji ratowniczych i wszystkie perfekcyjnie wykonane , dobrze wiem ,że obowiązuje stopień ratownik wopr zamiast wodny, ale tak sie dalej mówi
jak widać wiele osób woli spamować na tym forum .... niż pomóc młodym ludziom szukać pracy ,najchętniej byście ich pewnie wysłali nad polskie wybrzeże żeby pracowali społecznie za was??
otym ,że edytowałem posta to przecież widać i niebylo to celowe by wywołać głupią dyskusje (tylko poto żeby zainteresowana osoba niezadawała tych samych głupich pytań) (niejesteś zainteresowany to sie niewypowiadaj) , chyba każdy wie ,że ratownika wopr można zrobić w wieku 18lat ale jak widać wolicie się czepiać szczegółów ,że źle było sformułowane zdanie
Witam będę w tym sezonie ratownikiem WOPR wraz z przedmówcą. Pracowaliśmy razem poprzedni sezon i najważniejsze jest to, że cenimy bezpieczeństwo i naszą pracę wykonujemy z zaangażowaniem - porostu się staramy. Faktem jest duża liczba przeprowadzonych akcji z "happy endem" choć trzeba usprawnić pracę by akcji było znacznie mniej.
Pozytywy:
płacone z góry za wolne w razie niepogody, przyjemna atmosfera ekipy pociągowej ośrodka, podczas pobytu koloni darmowe wyżywienie, nad przygotowaniem plaży nadzorują całkowicie ratownicy - mamy swobodę w wyznaczaniu stref bezpieczeństwa (Szefostwo nie narzuca niczego), praca ogranicza się wyłącznie do wykonywania naszej funkcji, ochrona 24h/7d na terenie ośrodka
Do pokoju biorę kompa, tv, dvd (będzie lodówka + agd) więc wyposażenie kwaterunku też niczego sobie. Pozdrawiamy i zapraszamy.