Wysłany: Nie Mar 23, 2008 10:28 pm Praca RW - atrakcyjna oferta
Witam!
Jestem organizatorem obozu harcerskiego w miejscowości spore, koło szczecinka (województwo zachodniopomorskie). Praca polega na pilnowaniu podczas kąpieli w jeziorze harcerzy/harecerek na obozie (jedna kąpiel dziennie). Z doświadczenia mogę powiedzieć że w sumie pracy ratownika jest około 2,3 godzin dziennie. Obóz trwa 3,5 tygodnia w terminie od 7 Lipca do 30 Lipca.
Ratownik ma zapewnione zakwaterowanie, wyżywienie. Wynagrodzenie do uzgodnienia - dobre warunki.
Więcej o drużynie która to organizuje - pietnastka.zhr.pl.
Co do jeziora - jedno z czystszych jezior jakie w życiu widziałem.
W razie pytań proszę o kontakt - crazyluki@gmail.com bądź gadu gadu 5536755.
Pozdrawiam
Łukasz
Nie wiem jak to się ma dokładnie do tego ale będziemy mieć na miejscu jednego młodszego ratownika. Podstawowy sprzęt posiadamy, wszystko co będzie potrzebne dokupimy. Nie ma jakby z zapleczem sprzętowym najmniejszych problemów.
wikluch Wypowie się, choć w ostateczności Ratownik WOPR
Z zapleczem sprzętowym może nie ale nie wiem czy sie orientujesz że trzeba mieć wyznaczone kąpielisko przez osoby upoważnione do kontroli obiektów przywodnych. Jeśli by coś się stało to ratownik by "dostał" a nie pan jako pracodawca.
Pozdrawiam
_________________ 2007- Młodszy Ratownik WOPR
2008- Sternik Motorowodny
2008- Ratownik WOPR
2008- Ratownik DAN czyli:
- BLS
- Oxygen First Aid for Aquatic Emergencies
- AED
2008- Starszy Sternik Motorowodny
Czy nad jeziorem jest wytyczone kąpielisko?
Czy nad jeziorem są inni ratownicy pełniący służbę na tym kąpielisku?
Jaki posiadacie sprzęt ratowniczy/medyczny ?
_________________ Bądź szybki jak huragan, spokojny jak las, napastliwy i żarłoczny jak ogień, nieporuszony jak góra, nieprzenikniony jak ciemność, nagły jak piorun.
DeVu: w miejscu do którego jedziemy rokrocznie odbywają się obozy harcerskie. Nad jeziorem w tym miejscu w którym my będziemy nie ma innych ratowników.
Co do zaplecza medycznego / ratowniczego. Zaplecze medyczne posiadamy bardzo dobrze wyposażone. Ze sprzętu ratowniczego posiadamy:
3 atestowane kamizelki
2,3 koła ratunkowe (z atestem)
bojke
hmm nie wiem w sumie co tam jeszcze jest. ale jak już mówiłem - jak będzie coś jeszcze potrzebne - to się dokupi.
[ Dodano: Sro Mar 26, 2008 11:59 am ]
Nie napisałem wcześniej, harcerze/harcerski przychodzą w grupach po 10-15 osób. Woda jest badana.
podstawowe pytanie, wysokość wynagrodzenia? Dziwnie się czyta temat "atrakcyjna oferta" bez podanego nawet wynagrodzenia, a myślę że to może o "atrakcyjności" bardzo dużo mówić
_________________ "Man is a pupil, pain is his teacher" - Alfred de Musset
_________________ Bądź szybki jak huragan, spokojny jak las, napastliwy i żarłoczny jak ogień, nieporuszony jak góra, nieprzenikniony jak ciemność, nagły jak piorun.