Wysłany: Sro Lut 20, 2008 11:35 am Potrzebny ratownik WOPR 12 - 26 lipiec 2008 Jastrzębia Góra
Zapraszamy ratownika WOPR do współpracy na kolonii dla dzieci powyżej 10 roku życia. Są to kolonie organizowane przez Stowarzyszenie Rodzin i Opiekunów Osób z Zespołem Downa "Bardziej Kochani". Jak już nazwa stowarzyszenia wskazuje, nasi podopieczni do osoby niepełnosprawne intelektualnie, głównie z zespołem Downa.
Termin: 12 - 26 lipca 2008 roku
Miejsce: Ośrodek Wypoczynkowo - Kolonijny "Jubilat" w Jastrzębiej Górze; ul.Marynarska 2.
Kolonie rehabilitacyjne to nie tylko czas miłego odpoczynku w nadmorskiej miejscowości, to nie tylko wyjścia na plażę, kąpiele w morzu i słońcu. To również czas na naukę w przyjemnej atmosferze, innym od codziennego - otoczeniu. Kolonie obfitować będą w wycieczki, konkursy (w tym olimpiadę sportową), gry zespołowe i indywidualne.
Zajęcia będą prowadzone w dwóch grupach wiekowych.
Nad bezpieczeństwem uczestników czuwać będzie wykwalifikowana kadra i wolontariusze - studenci Akademii Pedagogiki Specjalnej oraz Akademii Wychowania Fizycznego.
Proszę się nie zrażać tym, że są to kolonie dla niepełnosprawnych intelektualnie. To jest naprawdę genialna młodzież, niezwykle radosna i kontaktowa. Od ratownika oczekujemy jedynie otwartości, dużo uśmiechu, dobrego serca i fajnych pomysłów na świetne spędzenie wolnego czasu na plaży i podczas kąpieli w morzu
Każdą pomocą służę również ja jestem młodszym ratownikiem WOPR. Z pewnością pomogę w zaaklimatyzowaniu się w naszym środowisku!
Wszelkie zgłoszenia prosimy kierować pod nr.tel. 608 036 444 (p. Katarzyna Paszkowska)