ogólnie te 900 zł dla MR to czysta abstrakcja. Pan zadzwonił do mnie z propozycją-miesiąc na etat, o ile pierwszy miesiąc będę robiła za 200 zł, w ramach stażu. czyli na miesiąc faktycznie wychodzi 550 zł o ile w ogóle mnie przyjmą na sierpień. Smiech na sali. Mam wieloletnie doświadczenie na jeziorach i basenach, odrobiony staż, zrobiłam kurs. Jeśli ktoś mi proponuje kolejny staż to podważa moje umiejętności, kompetencje mojego trenera, instruktora, może nawet tego, kto wymyślił taki program kursu na MR. Podobnie sprawdzian. Czy to sugestia, że mam lewe papiery i nic nie umiem albo nie jestem w formie? Jestem ratownikiem i mogę pracować nad morzem, nie ma żadnych przepisów o stażu nad morzem. Rozumiem za normalne pieniądze na miesiąc i najwyżej się rozstaniemy jak coś będzie nie tak.
Jestem uczciwa i domagam się uczciwej pracy i płacy.
Ankka Wypowie się, choć w ostateczności ratownik wopr
Hmm czy umiecie czytać ze zrozumieniem? Pracodawca wymaga doświadczenia morskiego przy przyjęciu na etat, jeżeli wam się nie podoba to są inni pracodawcy i nie rozumiem po co te żale na forum. Identycznie sytuacja ma się z każdą inną pracą. Gdy firma szuka dajmy na to specjalistę na konkretne stanowisko, to prędzej weźmie doświadczonego w tej dziedzinie (pracujacego wcześniej na podobnym stanowisku) kandydata, niż świeżego absolwenta uczelni
_________________ 2006 MR | 2006 płetwonurek CMAS/P1 | 2007 RW | 2008 NPLQ | 2008 AED | 2008 Chubb's Fire Warden Certificate | 2008 First Aid at Work
niufel BAD - Bardzo Aktywny Działacz sie gra sie ma
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 2:52 pm
Czytając całe to forum moge stwierdzić że część wypowiadających się tutaj ma rzeczwiście problemy z czytaniem ze ZROZUMIENIEM!! Jest napisane że szukają pracowników z stażem a jeżeli go nie posiadają to im go proponują i w dodatku płacą 200zł to nie dużo ale zawsze coś, mi za 100 godzin za młodszego nikt nie zapłacił. nie można na początku mieć wszystkiego JA osobiście uwarzam że jest zasadnicza różnica międz basenem i jeziorem a morzem nad morzem dochodzą takie cznniki jak fale kture niejednokrotnie kryja pływających, falochrony, idjoci na skuterach, wszstkim życze powodzenia w pływaniu kraulem ratowniczym w morzem a przedewszystkim najwarzniejsze!! nad morzem jest najwięcej turystów i to w pogode i niepogodę, jeżeli ktoś nie zgadza się z moja wpowiedzią czekam na wyczerpującą odpowiedź i dlatego wypowiedzi między innymi takiego typu że po pracy na basenie i nad jeziorem należy mi się bez żadnego stażu i sprawdzenia w tych warunkach etat wydawają mi sie TĘPE. ja jako szef bał bym się zatrudnić w ciemno takiego pracownika bez stażu. Ja moge się osobiście pochwalić że w tym sezonie będe pracował nad morzem w REWALU i to w dodatku z stażem!! i już się nie mogę doczekać. W związku z tym chciał bym się dowiedzieć od innych ratowników którzy mieli możliwośc pracować nad morzem jak się przygotować na wyjazd to znaczy czy opłaca mi się wziąść rower ile wziąść z sobą kieszonkowego na początek i wogule mogą udzielić jakieś porady odnośnie ubrania i tym podobne POZDRAWIAM
rower? raczej Ci się nie przyda ;P hmm jak staz ja bralem kolo 8stow.. stykło idealnie polar i ciepłe skarpety!! oczywiscie duzy plecak zeby targać to codziennie na plaze bo pogoda bardzo szybko sie moze zmienic , 3 pary kąpielówek i ze 2,3 ręczniki bo troche pobojujesz na początku termos! Będziesz pracował w Rewalu więc naprawde dużo się nauczysz pozdro i powodzenia
_________________ Murder Ya Life!! międzyzdroje 2008
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 8:57 pm
Dzięki NIUFEL za informacje napewno z nich skorzystam!! a jeśli się mogę spytac to pracowałeś już na Rewalu albo bedziesz może pracował w tym sezonie??
kot racje ma cierpliwość dla placków Kamilekoj pracowałem ostatnie 2 sezony niestety stane na Rewalskim piachu dopiero w sezonie '09... jak masz jakies pytania wal na gg Pozdro
_________________ Murder Ya Life!! międzyzdroje 2008
W zasadzie "TĘPE" to są wypowiedzi ludzi niestosująch się do zasad pisowni i gramatyki języka polskiego, pracujących za 200 zł i przeżywających, że pracowali 100 godzin społecznie, gdy to jest standard.
Naprawdę, nie chciałabym wchodzić w polemikę, ale nie lubię jak się mnie obraża.
Chcecie pracujcie za 200 zł, za darmo, nawet płaćcie kochanemu pracodawcy, że możecie u niego pracować. Ale bez wycieczek osobistych!
Mam wieloletnie doświadczenie na jeziorach i basenach blabla
Cytat:
2007-MR, sternik motorowodny
Tak się składa że jest to zbyt odpowiedzialna praca żeby:
Cytat:
i najwyżej się rozstaniemy jak coś będzie nie tak.
i jak "coś będzie nie tak" to już będzie za późno. Każdy chce pracować z fachowcami, jak to pan Jarek R. kiedyś napisał, gdyż chodzi o bezpieczeństwo własne i innych, nie ma miejsca na pomyłki, błędy, niewiedzę. Twoje wyładowywanie frustracji nic tu nie da, dopóki tego nie zrozumiesz.
_________________ 2006 MR | 2006 płetwonurek CMAS/P1 | 2007 RW | 2008 NPLQ | 2008 AED | 2008 Chubb's Fire Warden Certificate | 2008 First Aid at Work