Wysłany: Nie Cze 27, 2010 8:26 pm Witam wszystkich, mam kilka pyta?
Witam. Chcia?bym si? przywita? z kolegami i kole?ankami z Bia?egostoku. Prosz? o poradzenie mi gdy? mam ju? 20 lat i za rok ko?cz? technikum i ostatnio rozmy?lam troch? nad prac? i dalszym kierunkiem nauki. Pomy?la?em sobie czemu nie spróbowa? z wodnym ochotniczym pogotowiem ratunkowym gdy? od ma?ego przepadam za tym co zwi?zane jest z wod? (dos?ownie wszystkim). Mo?e to dlatego ?e w szkole podstawowej mieli?my basen poza tym ka?de wakacje nad morzem i jako? tak mi ju? zosta?o. Czuj? ,?e WOPR jest czym? czym móg?bym si? zaj?? a na pewno bym chcia?. Lecz pojawia si? kwestia tego czy nie jestem "za stary" aby móc si? jako? sprawdzi? w WOPRze. Szuka?em kursów dla m?odszych ratowników bo rozumiem ?e od tego musia?bym zacz?? ale oragnizowane s? one w grupie wiekowej od 12 do 15 lat... Ja ju? mam troch? wi?cej i chcia?bym si? zapyta? czy wogóle takie szkolenia s? organizowana dla osób pe?noletnich... Dzi?ki za przeczytanie, Pozdrawiam
Szkolenia dla osób pe?noletnich - jak najbardziej. Z tego co si? orientuje jest tylko dolna granica wieku górniej nie ma. Po prostu zapytaj si? w najbli?szym biurze WOPR, kiedy jest organizowany kurs na m?odszego. Chod? na basen, podszkol si?. Pó?niej doskonali? swoje umiej?tno?ci mo?esz w jakiej? sekcji p?ywackiej. Po roku robisz wodnego i mo?esz pracowa?. Nie ma problemu ?eby? si? spe?ni? w wieku 20lat. Ograniczasz siebie tylko Ty, i nic wi?cej . Wi?c do pracy rodacy
_________________ Gość, my?la?e?, ?e on Cie lubi? A to szyderca. Hehehelmans.
Ba?agan ju? zrobi?em bo doda?em niepotrzebnie 2 tematy da si? jako? skasowa??
[ Dodano: Nie Cze 27, 2010 8:38 pm ]
Dzi?ki za odpowied?. Jutro do nich zadzwonie, dzisiaj nie b?de ich fatygowa?. Mam nadziej? ,?e dadz? mi jaki? rozs?dny termin i mam nadzieje ?e jako? w okolicy... Orientujesz si? mo?e w sprawach finansowych i wiesz ile taki kurs mo?e kosztowa?? Dzi?ki
Wysłany: Nie Cze 27, 2010 9:58 pm
Rokam napisał/a:
Po roku robisz wodnego i mo?esz pracowa?
Je?li dajecie rady to prosz? nie wprowadzajcie nimi w b??d. Od czasu wprowadzenia reformy ju? troch? min??o wi?c pasowa?o by te? u?ywa? poprawnego nazewnictwa stopni...
_________________ "We wszystkich dyskusjach i k?ótniach ostatnie s?owo nale?y do moderatorów..."
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 537 Skąd: chleb!
Wysłany: Nie Cze 27, 2010 10:13 pm
immortal napisał/a:
Rokam napisał/a:
Po roku robisz wodnego i mo?esz pracowa?
Je?li dajecie rady to prosz? nie wprowadzajcie nimi w b??d. Od czasu wprowadzenia reformy ju? troch? min??o wi?c pasowa?o by te? u?ywa? poprawnego nazewnictwa stopni...
Reforma znios?a równie? warunek 1 roku odst?pu mi?dzy stopniami MR i RW...
_________________ Lifeguard -> Trained to save your ass, not kiss it.