Wysłany: Sro Cze 18, 2008 5:19 pm Karta ratownika.
Czy plastikowa karta ratownika jest obowiązkowa w pracy na kąpieliskach? Ile trwa jej wyrobienie. Czy wyrabia się ją centralnie, czy w wojewódzkich oddziałach WOPR?
Z tego co wiem to jest obowiązkowa i wyrabia się ją centralnie, tzn wypełniasz formularzyk w oddziale WOPR'u a oni go do Wawy wysyłają (chyba). Czeka się róznie, od miesiąca (tyle czekałem na swoje) do 3 (niektórzy na forum się żalili).
ja czekalem 2 tygle (mialem farta oni zbieraja kilka i dopiero wysylaja, bo pijedyńczo się nie oplaca). Tak wysylane są do wawy. Podstawowa wada tej kary jest niestety jej łamliwość (zlamala sie po tygodniu używania). A zaletą to, że jest nieprzemakalna
_________________ sory z błędy ort. ale mam dysortografie
Młodszy Ratownik Wopr - 2007
żeglaż jahtowy - 2007
motorowodny - 2008 ?
padi - 2008 ?
Ja na kartę czekam już ponad miesiąc i wciąż nie ma. Rzeczywiście zaleta nieprzemakalna, można ją wszędzie zabrać, a wady to łamliwość i według mnie brak adresu zamieszkania ratownika i grupy krwi wybitej. A może mi ktoś przybliżyć kwestię ubezpieczenia? Ile kosztuje? Bo to jest ta naklejka na odwrocie karty ...
Wiek: 25 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 291 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 6:42 pm
No adres to tam rzeczywiście jest tam wskazany...szczególnie jak wyrzucisz klienta z kąpieliska. Będzie mógł wtedy poczekac na Ciebie pod domem i podziekowac. Łamliwosc? Co tych chcesz z ta karta robic???.
"Ta naklejka z tyłu" to hologram na dany rok, który daje uprawnienia do pracy. Dostajesz go na podstawie waznych badan lekarskich wbitych w ksiazeczke i po opłaceniu skladek. O ubezpieczeniach napewno jest jakas informacja na stronie ZG.
_________________ Zawsze powinieneś przerwać CPR po drugim Au!ze strony pacjenta
"Ta naklejka z tyłu" to hologram na dany rok, który daje uprawnienia do pracy. Dostajesz go na podstawie waznych badan lekarskich wbitych w ksiazeczke i po opłaceniu skladek. O ubezpieczeniach napewno jest jakas informacja na stronie ZG.
Ale na tej naklejce przecież pisze "Fin life" czyli nazwa organizacji oficjalnego partnera ubezpieczeniowego WOPR więc tutaj bym polemizował.