Wysłany: Pon Cze 16, 2008 8:02 pm Czy da się jeszcze znaleźć pracę nad morzem?
Witam, szukam pracy nad morzem, najbardziej interesuje mnie praca w Świnoujściu. Jestem MRW od 07.06.08 i nie mam jeszcze zrobionych 100h. Czy w takiej sytuacji i teraz czyli w połowie czerwca da się jeszcze gdzieś zahaczyć? Bo niektórzy może wiedzą z własnego doświadczenia. I czy fakt że nie mam 100h zrobionych i to że w razie jakiś problemów mogę sobie załatwić zakwaterowanie we własnym zakresie coś pomaga? Co do tych 100h wydaje mi się że większość kąpielisk takich bierze na darmową pracę. Wiem że to może trochę moja wina i że zbyt późno za to się zabieram ale wcześniej żyłem tylko kursem i nikt chyba by ze mną nie gadał na poważnie w momencie gdy nie miałem nawet legitymacji. Proszę o wasze zdanie.
Szukaja jeszcze, ale wedlug mnie nei masz juz co liczyc na tak 'elitarne' plaze, ale jakies mniejsze miejscowosci na staz przyjma pewnie, i ci wpisza te 100h. wlasne zakwaterowanie nic nie da, a nawet tam gdzie ja raz bylem nei mozna bylo sypiac poza baza noclegowa. http://www.ratownicy.wopr.net.pl/ zadzwon do paru pracodawcow, ktos stazyste przyjmie pewnie.
nie trzeba mieć odrobionych godzin społecznych, żeby podjąć pracę. O tym, że musisz pracować za darmo mówią tylko Ci, co chcą wykorzystać MR. Po kursie możesz być od razu zatrudniony jako pełnowartościowy pracownik. Godziny społeczne są potrzebne tylko do kursu na RW.
Pozdrawiam