Wysłany: Sob Cze 28, 2008 5:56 pm Mam problem, złe warunki ...
Spisałem umowę i pojechałem obejrzeć moje kąpielisko którego mam pilnować, a że jest ono oddalone o 60 km od miejsca w którym mieszkam a pracodawca mówił że warunki są "wporządku" to jakoś nie obejrzałem mojego domku wcześniej - ośrodek wypoczynkowy Szkoły Technicznej. Na miejscu okazało się że to rudera jakich mało ,ale tylko chatka ratownika jest taką ruiną. Pomiesczenie chyba z 2mx1.4 jedna półka i mała szafeczka na buty i łóżko O_o Miała być lodówka ... jest tylko w normalnym domku obok u kierowniczki ośrodka (toaleta i prysznić w oddzielnym budynku 200m dalej). W środku straszny syf, wszystko się rozpada, przypomina to raczej szałas niż domek letniskowy ! Dałoby się tam mieszkać, ale nie miesiąc czasu !!
Czy da się coś z tym zrobić ? Zerwać umowę ? Czy nie będę miał później jakiś kłopotów, czy można od tak poprostu rozwiązać umowę ?
Pracę mam zacząć od 1 lipca.
Momentami mam wrażenie, że byłeś w tym samym miejscu co ja
Nie ma co, jeśli chcesz zerwać umowę, wymyśl jakiś pretekst, że złamałeś nogę, albo znalazłeś lepszą fuchę, albo po prostu powiedz że warunki Ci nie odpowiadają i zmieniłeś zdanie. Zrobić Ci nic nie mogą, to tylko umowa-zlecenie
Trzeba było pomyśleć o tym zanim podpisałeś umowę...
A tak na serio, przejrzyj sobie umowę powinien być jakiś paragraf dotyczący zerwania umowy.
Jedyne co może Cię spotkać to zapewne kara finansowa.
_________________ 2004
Żeglarz Jachtowy
Młodszy Ratownik
2005
Ratownik Wodny
2007
Sternik Motorowodny
Szkolenia specjalistyczne
Ratownictwo na szybko płynących ciekach wodnych
Przejrzyj wytyczne na umowie odnośnie zerwania umowy. W umowie powinna być adnotacja o warunkach w jakich pracujesz/mieszkasz. Jeżeli warunki sie różnią od przedstawionych, to masz prawo zerwać umowe. Nic Ci z tego tytułu nie grozi. Zwłaszcza że to napewno jest umowa-zlecenie. Nawet nie musisz tam jechać, mżezz to zrobić nawet przez telefon . Taki jest plus umowy-zlecenie.
_________________ "Co nas nie zabije, to nas wzmocni!"
"Boże, chroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sobie poradzę..."