IMHO niepotrzebna
1. Nie da się tam odnotować przepracowanych sezonów
2. Nie da się wpisac badań
3. Oprócz hologramu nic tam nie wpiszesz
4. I tak trzeba posiadać książeczkę
5. Uprawnienia zawsze lądują u pracodawcy więc kontrola idzie do szefa a nie mi du** truje
6. Jeśli mam nosić przy sobie to jest niewygodna
7. W widocznym miejscu czyli na smyczy? To jeszcze trace czas na jej ściąganie przy akcjach
8. Kawałek platiku do kolekcji?? Dzięki bardzo kolekcjonuje wspomnienia a nie kawałek platiku z fotką
9. Jeśli jestem na plazy to znaczy że ktos mnie tam zatrudnił więc po co mi identyfikator?
10. Lekarz, strażak nie noszą takich kart, a policja ma blachy chyba dla tradycji.
11. Koszt mimo, że mały wolę wydać na lody
12. Mam obowiazek mieć i powyższe 11 pkt nikogo nie obchodzi, będe miał karte ale jestem PRZECIW
Co do podbijania książeczek odp znajduje sie przy testach unifikacyjnych:
Przedłużenie ważności uprawnień ratownika i starszego ratownika na następny rok dokonuje jednostka wojewódzka WOPR po:
a/ opłaceniu składki rocznej, przedłożeniu aktualnych badań lekarskich, odpracowaniu wymaganych godzin pracy społecznej, zaliczeniu unifikacji/weryfikacji i okazaniu plastikowego identyfikatora,
A co do poświadzczenia nieprawdy opieram się na wypowiedzi prezesa dolnosląskiego WOPR, biegłego sądowego z zakresu ratownictwa wodnego.
A tak w ogóle to rozumie się samo przez sie, ze jak trzeba mieć plastik, zeby podbić, a ty masz podbite bez plastiku, to albo sfałszowałeś, albo oni poświadczyli nieprawdę.
Dzwina sprawa z tymi kartami. Dzis bylem u nas na basenie (odpracowywac godziny) i nikt takowej karty nie ma, ba nawet nie orientuja sie za bardzo co to jest. Nawet starszy ratownik, ktory akurat na tym basenie jest szefem wszystkich ratownikow nic nie wiedzial. Tak wiec ja juz sam nie wiem o co chodzi z tymi plastykami.
Nawet starszy ratownik, ktory akurat na tym basenie jest szefem wszystkich ratownikow nic nie wiedzial. Tak wiec ja juz sam nie wiem o co chodzi z tymi plastykami.
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 6:33 pm
no to mi sie podoba wszystko jasne na bialym )) ALE czy nam sie to podoba czy nie posiadanie plastiku jest wymagane ) mozna go sobie trzymac w domku, nosic przy sobie czy zrobic z nim cokolwiek ale trzeba go posiadac - przynajmniej w teorii )
_________________ Wiesz, kto to jest Bóg?... Czasem zdarza Ci się, że kiedy czegoś bardzo pragniesz, to mówisz to tak jakby komuś... Bóg to ten koleś, który Cię wtedy olewa!
Czesc,Skad mozna sciagnac wniosek o ten certyfikat? Na stronie www.wopr.pl jest ale po angielsku,slyszalem ze jest tez wersja polska ale nie potrfie jej znalesc.Pisze tez tam ze trzeba zaplacic 50euro lol.
Czesc,Skad mozna sciagnac wniosek o ten certyfikat? Na stronie www.wopr.pl jest ale po angielsku,slyszalem ze jest tez wersja polska ale nie potrfie jej znalesc.Pisze tez tam ze trzeba zaplacic 50euro lol.
Po Euro placisz jeżeli chcesz wyrobić legitymacje ILS - w tym celu musisz uzupełnić formularz ten, który znalazłeś po angielsku. Ten po polsku jest do normalnych kart plastikowych (polskich)
art3k Wypowie się, choć w ostateczności Młodszy Ratownik
niby wymagane ale na niektorych kursach o tym nie powiedza nic jak bylem w biurze to tez nie musialem miec do podbicia ksiazeczki tak samo jak robilem godz. spoleczne tez tego nie potrzebowalem
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 6:04 pm
nie wiem u nas na kursie wszyscy z rozpedu wyrabiali karty jako cos normalnego jak byl liczony koszt za kurs to liczyli wszytsko skladki, ubezpieczenie, karty itd wiec nikt nawet nie wnikal dawales kase i miales pewnosc ze masz wszystko oplacone
_________________ Wiesz, kto to jest Bóg?... Czasem zdarza Ci się, że kiedy czegoś bardzo pragniesz, to mówisz to tak jakby komuś... Bóg to ten koleś, który Cię wtedy olewa!
Wyobraź sobie, że zamiast albumu ze zdjęciami masz album z takimi plastikami.
oj ja mam tego pełno, jestem dziennikarzem i posiadam dwie legitymacje prasowe oraz mase mase plastikowych plakietek "media" na różne koncerty, aby ochrona się nie rzucała może też sobie taki album założe chociaż musiałbym kupić ze 3