gratuluje wszystkim I WOPR ja wybieram się dopiero minimum za dwa lata może zdacie jakieś relacje jak było ? my 12 lipca mieliśmy wyjazd a wy akurat mieliście przyjazd Pozdr dla młodej kadry instruktorskiej
Moim zdaniem bylo nieco trudniej fizycznie niz na SR WOPR (turnus 1. 2005) tzn. wiecej plywania.
W porownaniu ze "starszym" roznica polegala na tym ze to my - przyszli instr. - prowadzilismy zajecia (jedne teoretyczne i jedne praktyczne) a kadra instruktorska w skladzie... (odsylam do strony gl. ZG WOPR) oceniala prowadzenie zajec. Ponadto przez pierwsze 4 dni codziennie wieczorem po kolacji odbywala sie obrona prac u Pana Stanuli.
Generalnie dzien wygladal w ten sposob:
07:00 - rozruch poranny - zawsze w wodzie
08:00 - sniadanie
09:00 - Wyklad, Wyklad, Cwiczenia, Cwiczenia
13:00 - obiad
15:00 - Wyklad, Cwiczenia, Cwiczenia, Cwiczenia
18:30 - kolacja
19:30 - Wyklad autorski (prowadzony oprzez jednego z Instr.)
20:30 - obrona pracy, pozniej zaliczenia praktyczne typu rzutki, butelki itp., itd.
Od pewnego momentu zaczely sie przygotowania do maratonu poprzez dluzsze plywanie zaraz przed obiadem i zaraz przed kolacja czasem kosztem prowadzonych przez nas zajec. Mnie osobiscie zajecia praktyczne przekladano 4x. O_o Ale udalo mi sie wybronic.
Kurs mi sie podobal choc nie obylo sie bez nieobiektywnosci w ocenianiu O_o ale pomine ten watek bo wszyscy wiedza o co biega.
To co mi sie nie spodobalo to to ze odrazu dostalismy tematy prowadzonych zajec i niektorzy mieli spore problemy (chyba) zeby sie na kolejny dzien przygotowac. Wydaje mi sie ze na poczatek powinnismy dostac tematy ale z 1 badz 2 dni przydalyby sie na przygotowanie. Przez ten czas moznaby zaliczyc czesc praktyczna w formie rzutek i w/w a nie tak jak to bylo dopiero na koncu.
No ale mniejsza o to.
Ogolnie... przezylem!
PZDR
_________________ 1998 MR WOPR | 2001 Sternik Motorowodny | 2002 R WOPR | 2005 Zeglarz Jachotwy | 2005 SR WOPR | 2006 Sprzetowe w Szczecinie | 2007 I. Sportu - Plywanie | 2007 BLS/AED | 2007 I WOPR | 2007 Sprzetowe w Kolobrzegu | 2007 KPP w Kolobrzegu